Recept: chocoladetaart met avocado

recepten We trakteren je op de avocadochocoladetaart uit 'Puur Pascale', het boek van Pascale Naessens. Deze taart bevat geen extra suiker, vet, eieren of meel en is dus licht verteerbaar. De bereiding vraagt 20 minuten werk en daarna moet de taart nog 20 minuten afkoelen in de koelkast.
Voor 1 taart
200 g geroosterde hazelnoten, 250 g gedroogde vijgen, 2 volle eetlepels kokosvet, 300 g donkere chocolade (min . 70 % cacao), 5 à 6 rijpe avocado’s, 1 limoen 1 taartvorm (een springvorm met sluitring is ideaal), bakpapier
Bereiding
Blend de noten, de vijgen en het kokosvet in een blender tot een grove mix. Bedek de bodem en de zijkant van de taartvorm met bakpapier. Leg het notenmengsel in de vorm en druk het stevig aan. Zet het in de koelkast. Laat de chocolade rustig au bain-marie smelten. Mix het vruchtvlees van de avocado’s en meng met wat limoensap. Meng de gesmolten chocolade onder de avocadopuree. Lepel het mengsel over de noten in de taartvorm. Laat minimum 20 minuten afkoelen in de koelkast. Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Doe de sluitring open en verwijder de zijkant van de vorm. Verwijder ook de bodem en leg de taart op een dienbord. Verwijder nu pas het bakpapier. Je kan er eventueel wat blauwe bessen of ander blauw of rood fruit bij serveren.
Bron:
'Puur Pascale - beter eten is beter leven' van Pascale Naessens