Recept: wok van kip met paprika, spitskool en sojascheuten
recepten Een gezond gerecht dat snel klaar is, weinig afwas vraagt en lijnvriendelijk is.
Lees ook: Recept: wok van kalkoenfilet met kokosmelk, puntpaprika, witte kool en koriander
Ingrediënten voor 3 à 4 personen
3 gemarineerde kipfilets, anderhalve el sojasaus, ¾ el mirin (of kunstmatige zoetstof), ½ bouillonblokje (kip), 3 kl sesamolie, curry (bv. mangocurry), 1 kl fish sauce (of zout), 2 lente-uien, 1 rode paprika, 1 stuk spitskool (ca 1/16e deel), verse koriander, 1 zakje sojascheuten, 2 lookteentjes, 1 stukje gember (grootte van een vingerkootje).
Bereiding
Bereid het gerecht desnoods in twee wokbeurten. Als er te veel ingrediënten in de wokpan liggen, kan je ze niet mooi garen.
- Snij de kip in blokjes en laat ze marineren (liefst minimum een uur, maar het mag ook langer) in de soja, de mirin, de gepelde en fijngesnipperde look, en de geschilde en fijngesnipperde gember. Goed doorroeren met een houten lepel zodat de kip rondom de marinade opneemt.
- Snij de paprika (eerst de zaadlijsten verwijderen) en de spitskool in fijne reepjes, snij de lente-ui in schuine ringetjes.
- Spoel de sojascheuten en dep ze droog.
- Doe de sesamolie in de hete wokpan en schroei de kippenblokjes dicht.
- Voeg de spitskool, paprika, sojascheuten en lente-ui toe en kruid met een snufje mangocurry.
- Laat de groente goed roerbakken tot ze glazig is en doe er dan de fish sauce en het verkruimeld bouillonblokje bij.
- Zodra de groente beetgaar is, bestrooi je ze met fijngesneden koriander.
Lees ook: Moet je kip afspoelen met water voor het koken?
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5