Gerelateerde artikels
Recept: frisse bruschetta's met mozzarella en citroenyoghurt
recepten
Deze bruschetta met mozzarella en citroenyoghurt is een heerlijk frisse amuse. Je kan het gerecht ook maken met zure room, maar magere Griekse yoghurt is gezonder.
Citroenyoghurt
voor 4 personen: 100 g magere Griekse yoghurt, sap van ± ½ citroen of limoen, fleur de sel en versgemalen zwarte peper
- Breng de Griekse yoghurt op smaak met citroen- of limoensap.
- Kruid met fleur de sel en versgemalen peper.
9 kcal/persoon, Eiwit: 1,5 g, Vet: 0 g, Koolhydraten: 0,5 g, Vezels: 0 g
Bruschetta's
voor 4 personen: 10 dunne sneetjes volkoren ciabattabrood, 1 teentje knoflook gehalveerd, ½ el olijfolie
- Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Wrijf de sneetjes ciabattabrood in met knoflook en olijfolie en rooster ze in de oven.
Afwerking
De afwerking doe je net voor het opdienen, anders zijn de bruschetta’s niet meer krokant.
Nodig: 1 bolletje mozzarella (125 g) in 10 schijfjes, een paar takjes tijm
- Leg een schijfje mozzarella op elke bruschetta.
- Smeer er de citroenyoghurt op en strooi er een paar takjes tijm over.
Per bruschetta: 58 kcal, Eiwit: 4 g, Vet: 3 g waarvan verzadigd: 1,5 g, Koolhydraten: 3,5 g, Vezels: 0,5 g
Uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist