Honing verhoogt antioxidantia in het bloed

nieuws Volgens een Amerikaanse studie die op 19 augustus werd voorgesteld op de American Chemical Society's annual meeting bevat honing bijna evenveel antioxydantia als bv. spinazie en look. Antioxydantia zijn stoffen die de invloed van allerlei schadelijke stoffen die o.m. slagaderverkalking veroorzaken, kunnen neutraliseren. Hoe donkerder de honing, hoe meer antioxidantia.
Het onderzoek betrof 25 mannen tussen 18 en 69 jaar die gedurende 5 weken dagelijks 4 eetlepels honing aten. Momenteel wordt een ander onderzoek uitgevoerd om na te gaan of de verhoogde aanwezigheid van antiaxidantia in het bloed na de consumptie van honing ook een effect heeft op het cholesterolgehalte in het bloed en andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten.
Het onderzoek werd gedeeltelijk gefinancierd door een Amerikaanse belangenorganisatie van honingproducenten.


Laatst bijgewerkt: augustus 2002

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram