Meer zout eten?
nieuws
Volgens de Europese Vereniging van Zoutproducenten EuSalt, een lobbygroep van Europese zoutproducenten, heeft de gezonde bevolking geen enkel voordeel heeft bij een beperking van de zout-inname. Integendeel zelfs.
Op een recente conferentie in Brussel van de EuSalt betoogden enkele wetenschappers dat de bestaande richtlijnen inzake de relatie tussen zout en hoge bloeddruk “voorbijgestreefd” en “éénzijdig” zijn en dat er geen oorzakelijk verband is tussen zout-inname enerzijds en sterfte en cardio-vasculaire aandoeningen anderzijds. Bovendien is een toereikend niveau van vloeistof-inname en een evenwichtige bevoorrading van sodium van groot belang voor bejaarden en zwangeren. Volgens de Belgische prof. P François Delange is universele iodisering door middel van zout zelfs het enige middel om het gebrek aan jodium uit de wereld te helpen; dit gebrek heeft als belangrijkste gevolgen voor de publieke gezondheid onomkeerbare mentale achterstand, hersenbeschadiging en endemisch kropgezwel.
Info: www.eusalt.com
Lees ook: Belgen eten te weinig jodium