Aardpeersoep
recepten
Ingrediënten
500 g aardpeer, 2 sjalotten, 2 lookteentjes, 1 l champignonbouillon (of kipbouillon, maar doe dan een bakje champignons bij de soep), 150 ml melk, cressonnette.
Bereiding
- Was de aardperen grondig, dep ze droog met een keukenhanddoek en snij de lelijke plekken weg.
- Snij de aardperen, de gepelde sjalot en de gepelde look in stukken.
- Stoof de sjalot en look glazig in wat olijfolie en voeg de aardpeer toe. Laat ze een paar minuten meestoven, voeg de bouillon toe en laat de aardpeer gaarkoken.
- Doe de melk erbij en mix.
- Vlak voor het serveren garneer je de soep met wat cressonnette.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5