Gerelateerde artikels
Bubble gum pops
recepten
Ingrediënten voor 10 personen
De roze laag
3 eetlepels kokosyoghurt sap van 1 limoen
¹/³ kop kokosroom
3 eetlepels ahornsiroop
¹/³ kop frambozen (mag uit de diepvries)
De paarse laag
hetzelfde als de roze laag maar met
10 blauwe bessen in plaats van frambozen
De gele laag
½ kop ananas (mag uit de diepvries)
3 eetlepels kokosyoghurt sap van 1 limoen
3 eetlepels ahornsiroop snufje kurkuma
De groene laag
½ avocado
2 eetlepels kokosyoghurt sap van 1 limoen
¹/³ kop kokosroom
½ peer (geschild)
3 eetlepels ahornsiroop
Bereiding
1. Maak eerst de roze laag door alle ingrediënten te mixen in een blender. Giet de crème in de vormpjes tot je een dun (enkele centimeters) laagje hebt en zet de vormpjes een twintigtal minuten in de diepvriezer.
2. Je hoeft de blender niet uit te spoelen. Maak nu de paarse laag zoals de eerste laag.
3. Spoel de blender en herhaal de vorige stappen om de gele en daarna de groene laag te maken.
4. Geen tijd of geduld om de lolly’s in de diepvriezer te doen (zoals ik )? Giet dan voorzichtig de volgende laag er meteen op.
5. Steek er stokjes in en zet de ijslolly’s minimaal 8 uur in de diepvriezer.
6. Houd de vormpjes eventjes onder warm stromend water om de lolly’s er gemakkelijk uit te halen.
E X T R A
Voor een guilty pleasure-lolly, voeg je een scheutje rum toe aan elk laagje (niet voor kids!).