Fruitige tomaat
recepten
Een frisse cocktail smaakt altijd in de zomer. Maar ook met een alcoholvrij alternatief kan je scoren bij je gasten, zeker bij de BOB's en de zwangere vrouwen.
Maak kennis met de Fruitige Tomaat. Het is een lekkere combinatie die niet courant is. Heb je liever een mocktail met ‘sapconsistentie’, met andere woorden zonder vezels, vervang de ananas en de peer dan door hun sap. In dat geval hoef je er niet zoveel spuitwater bij te doen maar heb je wel een sapcentrifuge nodig. Heb je geen sapcentrifuge dan doe je de ananas en de peer in de blender en laat je het sap uitlekken.
Ingrediënten voor zo'n 300 ml
200 g ananas (met schil gerekend) – 1 conferencepeer – 1 pruimtomaat of gele tomaat – 1 kl ahornsiroop of vanillesuiker – 20 à 30 ml koud spuitwater – gemalen ijs - een snufje paprikapoeder –
- Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Of blender de tomaat en zeef het vel en de pitjes eruit.
- Schil de peer en snij ze in stukjes.
- Schil de ananas, haal de harde kern eruit en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Blender het (gezeefde) tomatensap met de peer, de ananas en de ahornsiroop.
- Vul het glas voor de helft met gemalen ijs.
- Giet het sap in het glas en vul aan met spuitwater.
Heb je zin in nog meer originele mocktails of alcholvrije cocktails? In het boek '100 Mocktails' vind je ongetwijfeld je gading.