Gerelateerde artikels
Flan van kerstomaten
recepten
Een hartige flan die je kunt serveren als hapje of als lunch.
Reken vijf minuutjes voorbereidingswerk, de oven doet de rest.
Ingrediënten voor 6 soufflé/taartvormpjes
ca. 40 kerstomaatjes4 eieren
25 cl melk
fijngesnipperde bieslook
1 takje tijm
6 kl olijfolie
peper en zout
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.
- Verdeel de tomaatjes over 6 ovenbestendige vormpjes en voeg telkens een kl olijfolie toe. Strooi de tijmnaaldjes erover en laat de tomaatjes dan een 20-tal minuten bakken in de oven.
- Klop de eieren los met de melk, de versnipperde bieslook en kruid met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de vormpjes en laat nog een kwartier tot 20 minuten verder bakken.
- Serveer de flans lauw en geef er eventueel nog een gemengde groene salade bij. Wanneer je ze uit de oven gehaald hebt, kan je ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover strooien.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist