Groentensoep met pesto
recepten
De soep zit boordevol groenten en wordt op smaak gebracht met pesto, de heerlijke saus op basis van basilicum en Parmezaanse kaas.
Ingredienten
2 aardappels
100 g. courgette
100 g. bloemkool
100 g. sperziebonen
50 g. champignons
1 ui
1 dl. Olijfolie
400 g. gesneden tomatenblokjes
1 l Vlees- of kippenbouillon
50 g. rijst
100 g. witte bonen (blik)
50 g. diepvriesdoperwten
1 teen knoflook
25 g. pijnboompitjes
verse basilicum
100 g. parmezaanse kaas
Maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan.
Bak de tomaatstukjes met vocht even mee.
Voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe.
Kook de soep in ca. 20-30 minuten zachtjes gaar.
Stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer deze ingredienten in de keukenmachine.
Roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor.
Roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep vlak voor het opdienen.