Gerelateerde artikels
Hartige galette met camembert en vijgen
recepten
Met deze galette kan je alle kanten uit. Je kunt ze serveren als voorgerecht, lunch en zelfs nagerecht.
Camembert, calvados, vijgen en appels ... die ingrediënten staan garant voor een heerlijke combi.
Ingrediënten voor het deeg
240 g tarwebloem5 g zout
1 el verse tijm
120 g koude boter, in stukjes
80 g koud water
Ingrediënten voor de vulling
1 camembert3 verse vijgen
1/2 appel, jonagold
dopje calvados
2 el honing
verse tijm
zwarte peper
zout
dorure (ei losgeklopt met wat melk)
verse rozemarijn
Bereiding van het deeg
- Doe de tarwebloem, het zout en de tijm in een kom. Voeg de stukjes koude boter toe en bewerk met je vingertoppen tot je een soort broodkruim krijgt.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg het koude water toe. Meng met een mes of je handen tot het geheel net aan elkaar blijft kleven.
- Maak een ronde bal, duw plat en wikkel in vershoudfolie. Plaats minstens 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg op een siliconenmat of een vel bakpapier tot een grote, ronde lap van ongeveer 5 mm dikte.
Bereiding van de galette
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de camembert in plakjes van ongeveer 1 cm. Doe hetzelfde met de vijgen. Schil de appel, snijd in kleine blokjes en giet er de calvados over.
- Bedek de galettebodem met plakjes camembert en appeltjes in calvados. Verdeel er vervolgens de vijgen over. Besprenkel met wat honing en breng op smaak met verse tijm, peper en zout.
- Vouw de randen van de galette nonchalant naar binnen en bestrijk de randen met dorure.
- Bak de galette 35-40 minuten in de oven. Werk naar keuze af met verse tijm of rozemarijn.
Een recept uit het boek 'Julie Bakt hartig en zoet' van Julie Van den Driesschen
Uitgegeven bij Manteau
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist