Havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen

 HAVERMOUT KOEKJES-645copy1.jpg

recepten

10 porties
30 minuten

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 150 g havervlokken
  • 60 g amandelen, grof gehakt
  • 70 g kokos, gemalen
  • 60 g gedroogde cranberries (of gedroogde blauwe bessen, rozijnen, ...)
  • 30 g kokosvet (natuurvoedingswinkel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.
Mix de bananen of plet ze met een vork.
Voeg de havervlokken, amandelen, de kokos en het gedroogd fruit toe en meng goed.
Smelt het kokosvet op een laag vuurtje en meng met de andere ingrediënten.
Leg bakpapier op een bakplaat en doe het mengsel in bakringen.
Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

  • Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintolerantie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten.
  • Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking.
  • Je kan de havervlokken ook vervangen door quinoa of boekweitvlokken.

nooit meer dieten 1.jpg

www.nooitmeerdiëten.be

www.sanamethode.be


bron: boek Nooit Meer Diëten - Sandra Bekkari

Laatst bijgewerkt: maart 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram