Gerelateerde artikels
Knolselderpuree met Parmezaanse kaas
recepten
Knolselder gekookt in melk en room, op smaak gebracht met tijm, knoflook en Parmezaanse kaas: deze knolselderpuree is werkelijk verrukkelijk!
*Heb je pastinaak in huis? Dan kun je de knolselder ook vervangen door 750 gram tot een kilo pastinaak. #nowaste
HET RECEPT VOOR KNOLSELDERPUREE MET PARMEZAANSE KAAS
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Schil de knolselder en snijd in dobbelsteentjes. Doe ze samen met de in grove stukken gesneden aardappelen in een pot. Voeg de room en melk toe. Voeg flink wat zout, de tijm en gepelde teentjes knoflook toe.
Kook alles in 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte van je stukken, beetgaar (dus niet te zacht).
Verwijder het takje tijm en de teentjes knoflook uit de pot en giet het geheel af boven een kom zodat het vocht wordt opgevangen. Pureer tot een mooie gladde massa en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en voldoende zout. Als je de puree te stevig vindt, voeg dan nog iets van het kookvocht toe.
Druk de puree door een fijne zeef en schep in een ovenbestendige schaal. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas en bestrooi over de puree. Zet nog 5-10 minuutjes in de oven.
Auteur: Lai-Wah Chong