Macadamia hearts

ellen-macadamia-hearts.jpg

recepten

Ingrediënten voor 8 grote hartjes

De chocoladebasis  en de bovenste laag
½ kop kokosolie, gesmolten
½ kop raw cacaopoeder, ongezoet
¹/³ kop natuurlijke zoetstof (ahornsiroop)
snufje zout
of smelt 200 g goede pure chocolade

De vulling
½ kop geweekte macadamianoten
(minimaal 4 uur)
½ kop amandelmeel
½ kop gesmolten kokosolie
¹/³ kop agavesiroop
een snufje natuurlijk vanillepoeder
1 à 2 eetlepels cashewpasta
(of een andere notenpasta) zeste van ½ limoen (optioneel) een handvol bevroren frambozen
of andere besjes

Bereiding

1. Maak de chocoladesaus of smelt goede chocolade. Giet een dun laagje in silicone vormpjes. Zet de vormpjes een tiental minuten in de diep- vriezer.
2. Mix alle ingrediënten voor de vulling in een goede blender.

Schep de vulling boven op de chocoladebasis en strooi er wat bevroren vruchten op.

3. Zet 20 minuten in de diepvriezer en giet dan de rest van de choco- ladesaus boven op de vulling. Zet nog minsten 4 uur in de diepvriezer.
4. Duw voorzichtig de cakejes uit de vormpjes. Laat ze 10 minuten ont- dooien voor je ze serveert met lekkere besjes.

cover-boek-ellenmarie-150.jpg


Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen





Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram