Gerelateerde artikels
Panzanella
recepten
Panzanella, een landelijke salade op basis van licht oudbakken brood, tomaten en olijfolie, is typerend voor de keuken van Toscane en de rest van Midden-Italië.
Deze salade uit de boerenkeuken is klaar zonder dat je iets hoeft te koken en kan gemakkelijk worden voorbereid; als je hem een paar uur laat rusten wordt hij zelfs nog lekkerder, omdat het brood het tomatensap en de olie opzuigt.
De smaak wordt nog rijker als je rauwe uienringen en zwarte olijven toevoegt.
Deze salade uit de boerenkeuken is klaar zonder dat je iets hoeft te koken en kan gemakkelijk worden voorbereid; als je hem een paar uur laat rusten wordt hij zelfs nog lekkerder, omdat het brood het tomatensap en de olie opzuigt.
De smaak wordt nog rijker als je rauwe uienringen en zwarte olijven toevoegt.
Ingrediënten voor 4 personen
8 sneetjes zelfgebakken brood of boerenwitbrood, korsten verwijderd
10-15 blaadjes basilicum, in flinters gescheurd
extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
4 stevige tomaten, ontveld, in blokjes
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Scheur het brood in stukjes en laat ze een paar minuten weken in koud water; druk het vocht eruit en doe ze in een slakom.
- Bestrooi ze met wat zout en peper, strooi het basilicum erover en besprenkel ze royaal met olie.
- Bestrooi ze met wat zout en peper, strooi het basilicum erover en besprenkel ze royaal met olie.
- Schep de stukjes brood om met twee vorken zodat ze verkruimelen
en voeg de blokjes tomaat toe.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist