Panzanella

panzanella.jpg

recepten

Panzanella, een landelijke salade op basis van licht oudbakken brood, tomaten en olijfolie, is typerend voor de keuken van Toscane en de rest van Midden-Italië.
Deze salade uit de boerenkeuken is klaar zonder dat je iets hoeft te koken en kan gemakkelijk worden voorbereid; als je hem een paar uur laat rusten wordt hij zelfs nog lekkerder, omdat het brood het tomatensap en de olie opzuigt.
De smaak wordt nog rijker als je rauwe uienringen en zwarte olijven toevoegt.

Ingrediënten voor 4 personen
8 sneetjes zelfgebakken brood of boerenwitbrood, korsten verwijderd
10-15 blaadjes basilicum, in flinters gescheurd
extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
4 stevige tomaten, ontveld, in blokjes
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding
- Scheur het brood in stukjes en laat ze een paar minuten weken in koud water; druk het vocht eruit en doe ze in een slakom.
- Bestrooi ze met wat zout en peper, strooi het basilicum erover en besprenkel ze royaal met olie.
- Schep de stukjes brood om met twee vorken zodat ze verkruimelen
en voeg de blokjes tomaat toe.

123-h-silverspoon-10-20.jpg
Een recept uit het boek 'De Zilveren Lepel Classic', uitgegeven door Spectrum

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram