Perziken met citroenverbena

123-h-perzik-vers-gepeld-07-20.jpg

recepten

Een heerlijk, fris dessert op basis van verse perziken.  Het is snel klaar en je kunt het helemaal vooraf maken!

Ingrediënten voor 6 personen
6 rijpe perziken
200 g kristalsuiker
3/4 liter water
1 bosje citroenverbena

Bereiding
- Pel de perziken.
- Laat het water met de suiker en de verbenablaadjes opkoken. Voeg de perziken toe en laat ze zo'n 10 seconden pocheren zodra de siroop haar kookpunt weer bereikt heeft.
- Laat de perziken uitlekken en doe ze dan in een kom.
- Laat de siroop tot de helft inkoken, zeef ze en giet ze over de perziken. Laat helemaal afkoelen.
- Serveer koud met een blaadjes citroenverbena op elke perzik als garnituur.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram