Recept: quiche met courgette en geitenkaas

123-h-quiche-courgette-07-20.jpg

recepten

Een zomerse quiche met frisse munt. Met een slaatje erbij ideaal als lunch, in stukken gesneden een lekker hapje bij het aperitief.


Ingrediënten

1 rol kruimeldeeg, op kamertemperatuur
2 courgettes (middenmaat)
3 eieren
2 dl slagroom
1 bosje verse munt
200 g geitenkaas (type bûche)
2 el olijfolie
een snufje peper en zout


Bereiding

  • Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.
  • Snijd de courgettes horizontaal in plakjes en gaar ze aan beide kanten op zacht vuur in een grote pan met olijfolie.
  • Rol het deeg open, leg het in de quichevorm en prik het in met een vork. 
  • Verdeel de courgetteplakjes over het deeg, waarbij ze elkaar telkens licht overlappen. Zoals appelplakjes op een appeltaart. 
  • Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de courgette. 
  • Klop de eieren op met de slagroom en de versnipperde munt en kruid met peper en zout. 
  • Giet dit beslag op de courgette met kaas en laat zo'n 40 minuten bakken in de oven.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram