Snelle nachoschotel
recepten
Een origineel hapje met een gezonde ingreep.
NACHOSCHOTEL voor 4 personen
500 g kippengehakt
6 wortelen, in heel fijne schijfjes
2 (gele en/of rode) paprika's, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
1 à 2 rode uien, in halve ringen
½ el vloeibare sojaboter
1 à 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bokaal (230 g) nacho-/tortillasaus
600 g (verschillende kleuren) kerstomaten
50 g emmentaler, geraspt
100 g tortillachips
1 limoen, in partjes
een paar takjes verse koriander
• Bak de wortelschijfjes eerst een paar minuten in de sojaboter. Voeg dan het gehakt, de ui en de paprika toe.
• Zodra het gehakt begint te kleuren, doe je er knoflook, nachosaus, emmentaler en kerstomaatjes bij.
• Roer en laat de schotel op het vuur staan tot de saus warm is en de kaas gesmolten is.
• Prik er tortillachips in, garneer met partjes limoen en bestrooi met koriander. Lepel er wat limoenyoghurt over. (Of serveer de yoghurt apart als je denkt dat je nog een restje zult
hebben dat je later terug wilt opwarmen.)
INFO
475 kcal/persoon
Eiwit: 32 g
Vet : 19 g, waarvan verzadigd: 7 g
Koolhydraten: 38,5 g
Vezels : 6,5 g
LIMOENYOGHURT
125 g magere Griekse yoghurt
een paar druppels limoensap (naar smaak)
fleur de sel en peper
• Breng de Griekse yoghurt op smaak met limoensap, fleur de sel en peper.
INFO per eetlepel
9 kcal
Eiwit: 1,5 g
Vet : 0 g
Koolhydraten: 0,5 g
Vezels: 0 g
Gezonde ingreep: Kippengehakt bevat maar half zoveel calorieën als varkensgehakt of gemengd gehakt.
Uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert
Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts