Gerelateerde artikels
Recept: snelle nacho's met kippengehakt
recepten
Of je nu bezoek over de vloer krijgt of gewoon zin hebt in comfort food, deze nachoschotel staat binnen enkele minuten op tafel. Deze keer maken we nacho's met kippengehakt, het bevat maar half zoveel calorieën als varkensgehakt of gemengd gehakt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kippengehakt
- 6 wortelen, in heel fijne schijfjes
- 2 (gele en/of rode) paprika's, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
- 1 à 2 rode uien, in halve ringen
- ½ el vloeibare sojaboter
- 1 à 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 bokaal (230 g) nacho-/tortillasaus
- 600 g (verschillende kleuren) kerstomaten
- 50 g emmentaler, geraspt
- 100 g tortillachips
- 1 limoen, in partjes
- een paar takjes verse koriander
Bereiding
- Bak de wortelschijfjes eerst een paar minuten in de sojaboter. Voeg dan het gehakt, de ui en de paprika toe.
- Zodra het gehakt begint te kleuren, doe je er knoflook, nachosaus, emmentaler en kerstomaatjes bij.
- Roer en laat de schotel op het vuur staan tot de saus warm is en de kaas gesmolten is.
- Prik er tortillachips in, garneer met partjes limoen en bestrooi met koriander. Lepel er wat limoenyoghurt over. (Of serveer de yoghurt apart als je denkt dat je nog een restje zult hebben dat je later terug wilt opwarmen.)
INFO
475 kcal/persoon
Eiwit: 32 g
Vet : 19 g, waarvan verzadigd: 7 g
Koolhydraten: 38,5 g
Vezels : 6,5 g
Serveer met heerlijke limoenyoghurt, waarbij je 125 g magere Griekse yoghurt op smaak brengt met een paar druppels limoensap (naar smaak), fleur de sel en peper
INFO per eetlepel
9 kcal
Eiwit: 1,5 g
Vet : 0 g
Koolhydraten: 0,5 g
Vezels: 0 g
Bron:
Het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert
Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist