Gerelateerde artikels
Spinazieballetjes met sweet tahini-dressing
![ellen-spinazieballetjes.jpg](https://image.gezondheid.be/ellen-spinazieballetjes.jpg)
recepten
Ingrediënten voor 4 personen
Balletjes
2 zoete aardappelen, gekookt
1 blik kikkererwten, gespoeld rasp van 3 grote wortelen
2 teentjes knoflook
2 tot 3 eetlepels edelgistvlokken
3 eetlepels kikkererwtenmeel
een handvol verse spinazie, fijngesneden kruidenzout (bijv. Herbamare)
peper
½ theelepel komijn
½ theelepel curry
½ theelepel ras el hanout
½ zoete paprika, fijngesneden
1 eetlepel olijfolie om te bestrijken
Tahini-dressing
½ theelepel mosterd
½ kop sojaroom
¼ kop appelazijn
1 eetlepel tahini
1 eetlepel agavesiroop
1 eetlepel sojasaus peper en zout
1½ kop extra vierge olijfolie
Bereiding
1. Prak de zoete aardappel. Voeg de overige ingrediënten toe, als laatste de kruiden en de ?jngesneden paprika en meng goed. Proef en kruid bij indien nodig.
2. Maak je handen nat en rol balletjes of burgers. Leg de balletjes op een bakplaat en strijk ze in met olijfolie. Bak 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Draai de balletjes halverwege voor- zichtig om en bestrijk ze nog eens met olie indien nodig.
3. Maak ondertussen de tahini-dressing. Meng de mosterd, sojaroom, appelazijn, tahini, agavesiroop en sojasaus in een diepe kom. Kruid met peper en zout. Mix op een lage stand terwijl je beetje bij beetje de extra vierge olijfolie toevoegt.
Erbij
Serveer met speltpasta en basilicum.
E X T R A
Je kunt de balletjes ook in een pan bakken.
Rol extra balletjes, bak ze mee en vries ze daarna in. Handig als je de volgende keer weinig tijd hebt!
![cover-boek-ellenmarie-150.jpg](https://image.gezondheid.be/cover-boek-ellenmarie-150.jpg)