Goede seks: de twaalf geboden volgens twee seksuologen

123_koppel_seks_relatie_2020.jpg

boeken-interviews

In het boek “La mécanique sexuelle des hommes” geven twee gerenommeerde seksuologen in detail de twaalf fundamentele tips voor een bevredigend seksleven. 

Seksuologen Dr. Catherine Solano (seksuoloog) en Prof. Pascal de Sutter baseerden zich voor dit boek op hun klinische ervaring en onderzoekswerk. De auteurs besteden bijzondere aandacht aan het probleem van vroegtijdige zaadlozing, dat een aanzienlijk deel van de mannen en vrouwen treft. Speciale oefeningen, die je alleen of met z'n tweeën kan doen, zouden moeten helpen.

Lees ook: Wanneer is te snel klaarkomen een probleem?

Praten om de opwinding van je partner te stimuleren

Vrouwen hebben tijd nodig om een niveau van verlangen te bereiken waardoor ze echt zin krijgen om te vrijen. De beste manier om dit te doen is om geen haast te hebben en vooral om te weten hoe je tegen haar moet praten: vertel haar dat ze mooi is, dat hij haar begeerlijk vindt, dat hij zich goed bij haar voelt, dat ze uniek is, dat hij de hele dag aan haar heeft gedacht...” Dit is heel belangrijk, want wat het vrouwelijk verlangen triggert, is vaak het gesproken woord. 

Lees ook: Heeft een man meer seksueel verlangen dan een vrouw?

Begin met minder seksueel, tweezijdig voorspel

Tweezijdig, d.w.z. van de man naar de vrouw en van de vrouw naar de man. Eerst kussen, dan strelen. “Het is heel belangrijk om in het begin niet-seksuele strelingen te geven: een vrouw moet de drang voelen om verder te gaan, niet de drang om haar partner af te remmen die te snel gaat, te recht door zee”. Dit gerekte voorspel stimuleert het plezier van de vrouw en is essentieel om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Overal strelingen dus, behalve op het geslacht, om het lichaam zachtjes erotisch te maken.

Lees ook: Vroegtijdige zaadlozing voorkomen: hoe kan je als partner helpen?

Vermijd overprikkelende strelingen

Een man die snel ejaculeert zal instinctief geneigd zijn om de meest opwindende strelingen te zoeken en te geven. Beter is op zoek te gaan naar zachte erotische stimulatie. Als je dat niet doet, “gaat de opwinding door het dak en staat de zaadlozing al voor de deur”. 
De partner moet ook zachtaardig zijn en overprikkelende strelingen in dit stadium vermijden. Catherine Solano en Pascal de Sutter Catherine Solano en Pascal de Sutter maken een vergelijking die zowel amusant als verhelderend is: “Je zou mannen kunnen vergelijken met een fles champagne: als je wilt dat de kurk knalt en gaat schuimen, moet je hem op een warme plek zetten en schudden. Als je daarentegen de tijd wilt nemen om hem te openen, kun je hem beter koud houden en er voorzichtig mee omgaan”.

Lees ook: Hoe gezond is seks nu eigenlijk?

Blijf stilstaan bij elke streling die je geeft of ontvangt

Het doel is om “te acclimatiseren en je opwinding op een draaglijk niveau te houden”. “Een man die comfortabel is met zijn zaadlozing kent het fenomeen van acclimatisatie”, wat betekent dat seksuele stimulatie die aanvankelijk erg opwindend is, minder opwindend wordt wanneer het aanhoudt.

Lees ook: Wat is het beste tijdstip voor seks?

Penetreren met een onvolledige erectie

Dit is ongetwijfeld het punt dat menig vrouw zal verbazen. “De man gaat niet bij haar naar binnen als zijn erectie maximaal is: dat verkleint zijn manoeuvreerruimte. Een zeer sterke erectie is het zichtbare teken van maximale opwinding, en dus van een zeer nabije zaadlozing.”

Het beste moment is 7 op een schaal van 0 tot 10, d.w.z. “een behoorlijke erectie, maar niet indrukwekkend”. Trainingsoefeningen, die in dit boek worden uitgelegd, kunnen je helpen dit fundamentele moment onder de knie te krijgen. 

Lees ook: Waarom heb je soms wel zin in seks en soms niet?

Penetreer je partner langzaam

“Onze man weet hoe hij de tijd moet nemen om van het moment te genieten, voor zijn eigen plezier en dat van zijn partner. Hij zal dit niet elke keer doen als hij seks heeft, maar “hij kan zijn partner heel langzaam penetreren, soms millimeter voor millimeter, waarbij hij elke millimeter pauzeert”. 

Lees ook: Hoe groot is een ‘normale’ penis?

Pauzeren zodra de penetratie begint...

... en opnieuw bij elke volgende penetratie. Het is belangrijk om niet opgewonden te raken, maar te genieten van de sensaties van warmte, zachtheid en druk... Ook hier komt het gewenningsproces om de hoek kijken. “Als de penis eenmaal volledig opgewonden is in de vagina, laat je hem tot bezinning komen door een pauze in te lassen, zodat de opwinding kan worden beheerst en beperkt, en daardoor langer kan duren.

Lees ook: Micropenis: wanneer is de penis te klein?

Ga voor langzame, rustige bewegingen

De bewegingen moeten worden aangepast aan het vrouwelijke genot: wees je ervan bewust dat je partner gevoelig is voor traagheid en druk, en probeer net die delen van de vagina te stimuleren die bij jouw partner gevoelig zijn. 

Lees ook: Kan je je penis breken?

Op de juiste manier ademen

Een van de geheimen is om langzaam te ademen (elke keer als je in en uit de vagina gaat) en met je buikspieren ontspannen. Het boek beschrijft dit allemaal in een hoofdstuk gewijd aan praktische tips.

Lees ook: Waarom is ademen door je neus gezonder?

Terugtrekken om pauzes te nemen

Pauzes tijdens de penetratie kunnen het wederzijds genot te verlengen en je nog meer zin geven om door te gaan. Het is uit den boze om je te vaak en te plotseling terug te trekken, maar een 'exitpauze' van tijd tot tijd kan leuk zijn om lieve woordjes tegen elkaar te zeggen, elkaar te strelen. “Deze momenten zijn uiterst aangenaam voor een vrouw, iets waar ‘mannen zich vaak niet bewust van zijn.”

Lees ook: Hoe vind je de G-spot?

Wanneer hij de nakende zaadlozing voelt aankomen...

Staat hij stil, ontspant hij zijn spieren en gaat hij voor een buikademhaling. Het doel is om de fysieke spanning te verminderen en daarmee het niveau van opwinding te verlagen. “Deze reflex is het tegenovergestelde van die van mannen die, om te voorkomen dat ze klaarkomen, dezelfde reflexen gebruiken als om te voorkomen dat ze haastig moeten plassen, waarbij ze zich sterk samentrekken”. De “juiste methode” kan je ontdekken oefening en ervaring.

Lees ook: Wat zijn de erogene zones bij mannen en vrouwen?

Genieten van het hoogtepunt

Het 'point of no return' wordt treffend genoemd: op dat moment is er absoluut niets meer te doen... behalve genieten van het moment. Conclusie: “Hoewel het belangrijk is om alles in het werk te stellen om niet te snel te ejaculeren aan het begin van een relatie, is het ook belangrijk om optimaal te profiteren van de ejaculatie wanneer deze zich voordoet, zelfs als deze te vroeg plaatsvindt”.

Lees ook: Vrouwelijk orgasme: hoe vind je de A-spot?

Bron: “La Mécanique sexuelle des hommes” - Tome 1 en 2, door Pascal De Sutter (auteur), Catherine Solano, Editions Robert Laffont.





Laatst bijgewerkt: september 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram