Nieuwsbrief 1 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 1 maart

Eet je de schil van fruit beter op of bevat die te veel pesticiden?

Sommige mensen schillen elk stuk fruit dat ze eten uit schrik voor de pesticiden waarmee het bespoten is. Andere zweren erbij om elke vruchtenschil die eetbaar is naar binnen te werken omdat die boordevol nuttige voedingsstoffen zit. Wat is nu eigenlijk het best?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vroegtijdige zaadlozing voorkomen: hoe kan je als partner helpen?

Steeds te snel klaarkomen, het treft veel mannen. Volgens seksuologe Dr. Catherine Solano en professor Pascal De Sutter, een psycholoog en seksuoloog aan de UCL, kan de partner echter een essentiële rol spelen in het uitstellen van de ejaculatie.

Lees verder

Gezondheid.be

Oxytocine supplement bij bevalling, depressie en autisme

Oxytocine - het liefdes- of knuffelhormoon - helpt je om beter om te gaan met emotionele en sociale situaties en speelt een belangrijke rol bij de bevalling. Oxytocine zou daarom een mogelijke behandelingsvorm zijn bij psychische en ontwikkelingsaandoeningen, zoals depressie en autisme.

Lees verder

Gezondheid.be

Diabetes en ramadan: hoe veilig vasten?

Dit jaar starten moslims de ramadan op zaterdag 9 maart. Ze vasten dan een maand lang elke dag, tussen zonsopgang en zonsondergang. Voor diabetespatiënten is dat echter niet evident.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: macaroni met broccoli en bloemkool

Deze snelle, gezonde macaroni kun je helemaal in één pot maken. Dan moet die pot wél in de oven kunnen natuurlijk. Kan dat niet? Dan schep je ‘m gewoon over in een ovenschaal. Net zo gemakkelijk.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/03/2024 , bijgewerkt op 07/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram