Recept: popia tod (Thaise loempia's)
recepten
Het is superleuk om zelf eens loempia's te maken en je vindt alle ingrediënten in een supermarkt met een ruim assortiment aan oosterse producten. Vries de loempia's een nacht in alvorens ze klaar te maken. Zo loop je minder risico dat het vel scheurt tijdens het frituren.
Ingrediënten voor 40 stuks
160 g glasnoedels300 g kipfilet
300 g wortel
300 g prei
2 el suiker
1 el sesamolie
120 ml sojasaus
1 tl zwarte peper
40 vierkante loempiavellen van 15x15 cm
1 eiwit
olie om te frituren
Bereiding
- Week de glasnoedels 10 minuten in koud water. Giet af en snijd in stukjes van 4 tot 8 centimeter.
- Snijd de kipfilet in repen van 4 centimeter lang, 1 centimeter breed en een halve centimeter dik.
- Rasp de wortels en snijd de prei in heel fijne reepjes (julienne).
- Meng de kipreepjes met de wortel, de prei, de suiker, de sesamolie en de sojasaus. Kruid met zwarte peper.
- Leg de loempiavellen met een punt naar je toe op een werkblad. Schep 2 eetlepels vulling op het midden van het vel. Vouw de punt over de vulling, breng de zijkanten naar het midden toe en rol verder op. Kleef vast met wat losgeklopt eiwit.
- Dek de loempia’s af met een vochtige, schone doek zodat ze niet uitdrogen.
- Verwarm de frituurolie op 170 °C en bak de loempia’s in 6 tot 8 minuten goudbruin. Serveer met zoetzure sod priawan-dipsaus.
Recept zoetzure sausJe kunt zoetzure dipsaus (sod priawan) kopen en ze pimpen, maar je kunt ze ook helemaal zelf bereiden. Pimpen Zelf maken
|
Bron: 'De Thaise keuken van Boo Raan' - 'Sharing gerechten van Dokkoon Kapueak', uitgegeven bij Lannoo