Nieuwsbrief 11 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 11 juli

Hoe gezond zijn kersen?

De zomer staat synoniem voor winkelrekken met roodgekleurde fruitsoorten. Een van die fruitsoorten is de kers, zoet of zuur, en koploper onder de vruchten met een antioxiderende werking. Welke soorten zijn er, en wat doen ze dan precies voor onze gezondheid?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is talkpoeder kankerverwekkend?

Talkpoeder is opnieuw onder de loep genomen vanwege mogelijke gezondheidsrisico's. De WHO heeft talkpoeder in een recent rapport geclassificeerd als "waarschijnlijk kankerverwekkend”. Wat betekent dat?

Lees verder

Gezondheid.be

Welk middel tegen muggen werkt best (en wat werkt niet)?

Met de zomerse temperaturen verschijnen helaas ook de muggen. Behalve vervelend zoemen, kunnen muggen knoerten van jeukende beten achterlaten op je lichaam. Liever kwijt dan rijk dus, maar hoe houd je die vervelende insecten op een veilige afstand?

Lees verder

Gezondheid.be

Verrassende oorzaken van longschade

Longschade is een serieus gezondheidsprobleem dat door verschillende factoren kan worden veroorzaakt. Naast de bekende oorzaken zoals roken en luchtvervuiling, zijn er ook minder voor de hand liggende bronnen van longschade. We geven enkele voorbeelden.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe werkt voetreflexologie?

Onze voeten zijn de spiegel van ons lichaam. Ze bestaan uit een aantal ‘reflexzones’ die corresponderen met een orgaan of een ander lichaamsdeel. Door die zones te bewerken, bewerk je onrechtstreeks ook de lichaamsdelen die ermee in verband staan.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/07/2024 , bijgewerkt op 17/07/2024
volgopfacebook

volgopinstagram