Nieuwsbrief 13 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 13 mei

Wat kun je doen voor iemand met een depressie?

Kampt iemand in je omgeving met een depressie? Hoe kan je dan best omgaan met die persoon? Hoe kan je helpen, en wat doe je net beter niet? PsychoseNet verzamelde tien tips in een animatiefilmpje.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Osteoporose behandelen met bisfosfonaten

Bisfosfonaten zijn medicijnen die artsen voorschrijven als je botontkalking (osteorose) hebt of als je een hoog risico hebt om het te krijgen. Er zijn verschillende medicijnen die tot deze groep behoren. Voorbeelden zijn alendroninezuur en risedroninezuur.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kunnen we onze microbiota behouden als we antibiotica gebruiken?

ADVERTORIAL
Wat gebeurt er in ons lichaam als we antibiotica nemen? Wat zijn de gevolgen van een onevenwichtige microbiota? En hoe herstellen we van een antibioticabehandeling?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Orthomoleculaire geneeskunde is een tak binnen de alternatieve geneeskunde. Deze therapievorm richt zich op het voorkomen en behandelen van ziekten door het lichaam te voorzien van optimale hoeveelheden van lichaamseigen stoffen.

Lees verder

Gezondheid.be

Speen: wat zijn aambeien en wat kan je doen?

Aambeien of hemorroïden zijn verwijdingen en uitzakkingen van bloedvaten in en rond de anus. Heel wat mensen hebben aambeien zonder dat dit enige last bezorgt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/05/2024 , bijgewerkt op 18/05/2024
volgopfacebook

volgopinstagram