Nieuwsbrief 18 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 18 maart

Symptomen van diabetes bij kinderen

Je hoort het voortaan vaker, diabetes type 1 bij (jonge) kinderen. Maar wat betekent dat nu precies? En hoe kan je zien of jouw kind diabetes heeft? Wij lijsten de eerste symptomen van diabetes voor je op.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hartritmestoornis bij kinderen: tachycardie (te snelle hartslag)

Bij pasgeborenen wordt een hartslag in rust van meer dan 200 slagen/minuut als tachycardie beschouwd. Bij kinderen is dat 160 spm en bij tieners 90 spm. Het hart kan dan soms niet meer voldoende bloed rondpompen. Daardoor krijgen onder andere de hersenen, nieren, lever en de hartspier zelf te weinig zuurstof.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zitten er bleekvlekken in je ondergoed?

Heb je al eens bleke vlekken in je ondergoed opgemerkt en je afgevraagd vanwaar die komen? Of, belangrijker nog, hoe je de bleekvlekken verwijdert? Eigenlijk heeft het allemaal te maken met de zuurtegraad van je vaginale afscheiding. Een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe krijg je een krokante quichebodem?

Of je de quichebodem nu zelf maakt of koopt, of je nu zanddeeg, bladerdeeg of nog een ander alternatief gebruikt, belangrijk is dat de bodem lekker smaakt en 'bite' heeft.

Lees verder

Gezondheid.be

Astmatest: heb je last van je ademhaling?

Veel mensen hebben vaak of voortdurend last met ademhalen. Het kan beginnen met hooikoorts, of een verkoudheid waar je een hoestje aan overhoudt. Heb je klachten en twijfel je of je naar de huisarts moet, dan kan deze test daarbij helpen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/03/2024 , bijgewerkt op 24/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram