Nieuwsbrief 2 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 2 juli

Migraine en het migrainebrein

Migraine is een hersenaandoening waarmee je geboren wordt. Daarom werkt een migrainebrein ook anders: het is vatbaarder voor prikkels. Zelfs als er geen sprake is van een migraineaanval verloopt de prikkelverwerking in een migrainebrein anders dan in een niet-migrainebrein.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Witte vlekken op de huid door de zon

Witte vlekjes op de huid, veroorzaakt door blootstelling aan de zon, noemt men ook idiopathische guttate hypomelanose (IGH). Het ziet er misschien niet zo mooi uit, maar het is niks om je zorgen over te maken.

Lees verder

Gezondheid.be

7 veelgestelde vragen over koemelkeiwitallergie bij baby’s

ADVERTORIAL
Ontroostbaar huilen, krampjes, ongemak,… Het zijn geen uitzonderlijke klachten voor baby’tjes, maar wanneer die klachten ernstiger worden, is er misschien meer aan de hand: een koemelkeiwitallergie, bijvoorbeeld. Pediater Marc Raes geeft uitleg.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vlierbloesemsiroop maken: remedie tegen virussen en luchtwegaandoeningen

Vlierbloesemsiroop vindt zijn oorsprong in de gedroogde bloemen van de Europese vlierstruik of -boom. De bloesem en bessen kan je verwerken in allerhande bereidingen zoals gelei, taart en thee. Vlierbloesem staat bovendien al duizenden jaren bekend om zijn geneeskrachtige werking.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zweet mijn kind ‘s nachts zoveel?

Zweet je kind regelmatig tijdens het slapen, zelfs als het niet bijzonder warm is? Nachtelijk zweten komt vaak voor bij baby's en kinderen. Waarom zweet een kind 's nachts veel? En wanneer is er een probleem?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/07/2024 , bijgewerkt op 10/07/2024
volgopfacebook

volgopinstagram