Nieuwsbrief 6 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 6 juni

Atherosclerose: sluipmoordenaar die jaarlijks 23.000 slachtoffers maakt

Bij slagaderverkalking of atherosclerose verdikt de wand van slagaders en worden bloedvaten nauwer, waardoor de functie van het vaatstelsel vermindert. Het is de belangrijkste oorzaak voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, en kost jaarlijks aan 23.000 Belgen het leven.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

7 vroege symptomen van een burn-out

Er zijn mensen die perfect onder langdurige stress kunnen functioneren, maar bij anderen weegt aanhoudende stress zwaarder door. Om een burn-out te voorkomen, is het belangrijk om waakzaam te zijn voor enkele typische vroege symptomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Zo herken je een verborgen narcist

De term ‘narcist’ wordt gul in het rond gegooid. Men gebruikt deze benaming doorgaans als parapluterm voor mensen die één of meerdere trekjes hebben van een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD). In werkelijkheid is narcisme evenwel een breed spectrum met verschillende subtypes.

Lees verder

Gezondheid.be

Peniskanker: zeldzame maar agressieve kanker

Peniskanker, ook wel peniscarcinoom genoemd, is een zeldzame vorm van kanker die ontstaat in de huidcellen van de penis. Het komt voornamelijk voor bij oudere mannen en is vaak agressief van aard.

Lees verder

Gezondheid.be

Lichte slaper: waarom wordt mijn baby zo snel wakker?

Wordt je baby wakker bij het minste geluid? Een piepende deur, een krakende vloer, het geluid van de afwas... Wat als je baby een lichte slaper is? Wat kan je doen om de nachten te verbeteren?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/06/2024 , bijgewerkt op 10/06/2024
volgopfacebook

volgopinstagram