Hoe maak je zelf gebroken lijnzaad?

123-lijnzaad-09-18.jpg

nieuws Lijnzaad bevat zeer veel gezonde voedingsstoffen en het een belangrijke bron van vezels. Om van al die weldaden te kunnen genieten, moet je lichaam het wel in gebroken of gemalen vorm opnemen. Eet je de zaadjes in hun ongeschonden volle versie, dan komen ze er intact weer uit.

Je kunt natuurlijk lijnzaad in gebroken versie kopen, maar dat is duurder dan het volle zaad en het bederft ook veel sneller.
Zelf lijnzaad breken, is helemaal niet moeilijk. Met een koffiemolen of met een klein hakmolentje als attribuut bij de staafmixer (dat je ook gebruikt om bijvoorbeeld ui te snipperen), kan je je wekelijkse portie fijnmalen.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: september 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram