Recept: coquilles met pancetta en zeekraal

wpk_av_coquilles.jpg

recepten

Coquilles met pancetta en zeekraal maken een heerlijk voorgerecht, of in kleine porties als amuse.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 10 coquilles
  • 6 plakjes pancetta
  • 3 eetlepels roomboter
  • 125 gram zeekraal
  • Peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Zet een pannetje op het vuur en smelt op laag vuur 3 eetlepels roomboter om een beurre noisette te maken: mooi licht gebruind, maar niet verbrand. Blijf de pan bewegen tijdens het smelten. Zodra je keuken heerlijk naar gesmolten boter ruikt, giet je de boter in een kommetje.
  2. Blancheer de zeekraal kort onder kokend water en spoel daarna koud af. Verdeel over twee borden.
  3. Bak ondertussen de pancetta krokant. Olie of boter is niet nodig. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak de coquilles in dezelfde pan op hoog vuur gedurende 2 minuten per kant en druppel ondertussen een beetje beurre noisette op de coquilles. Kruid met peper (zout is niet nodig: de zeekraal en pancetta zijn al zout genoeg). De coquilles moeten van binnen nog een beetje glazig zijn.
  5. Serveer ze op de zeekraal en maak af met de (verkruimelde) pancetta. Lepel nog wat beurre noisette over het geheel.


Laatst bijgewerkt: december 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram