Onderzoek heeft aangetoond dat sommige honden in staat zijn om epileptische aanvallen bij hun baasje te voorspellen, minuten of zelfs uren van tevoren. Hoe kan dat?
Komt er een "wereldwijde epidemie van vroege kanker"? Deze vraag komt uit een studie die onlangs werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature Reviews Clinical Oncology.
Bijna 80 procent van de 55-plussers heeft last van artrose. In geval van knieartrose raden internationale richtlijnen bewegingstherapie aan als niet-farmacologische behandeling. Met succes, maar meer onderzoek is nodig om de inhoud van die therapie te optimaliseren.
Geeft intensief sporten hartproblemen op latere leeftijd? En hoe sport je dan wel gezond? De dienst cardiologie onderzoekt het met de studie Master@Heart. Want ook voor sporten en het hart geldt: trop is soms teveel.
In mei 2018 opende het Lab voor medische microbiologie van het UZ Gent de Gentse Stoelgangbank (GSB), de eerste stoelgangbank in België. De GSB verzamelt en verwerkt gezonde stoelgang voor stoelgangtransplantaties en is op zoek naar nieuwe donoren.
Het Federaal geneesmiddelenagentschap FAGG lanceert een campagne om mensen aan te zetten om deel te nemen aan klinische proeven voor nieuwe geneesmiddelen.
Mensen denken altijd dat mannen pijngevoeliger zijn. Maar dat is niet zo. Vrouwen blijken gevoeliger voor pijn dan mannen, zo blijkt uit het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn, waaraan meer dan 9.000 Nederlanders meededen.
Wilt u mee nadenken over creatieve applicaties en innovatieve diensten op maat van de patiënt? Doe dan mee aan de beHealth Hackathon. Zowel zorgverleners, patiënten, softwareontwikkelaars en –ontwerpers als commerciële en industriële ontwerpers zijn welkom op dit unieke driedaagse evenement.