Gerelateerde artikels
Slaatje van rode biet, ham, kaas en druiven
recepten
Deze lekkere en gezonde lunch, afgewerkt met geroosterde amandelschilfers, zal elke rode-biet-lover bekoren.
Maar hij is ook ideaal om rode biet toegankelijk te maken voor wie zijn neus ophaalt voor deze gezonde groente.
Hier werd gekozen om de bietjes aan te vullen met radijs en little gem, maar je kunt er allerlei groenterestjes bij combineren.
De ham en de kaas zorgen voor de zoute toets.
Ingrediënten voor 2 personen
1 gekookte rode biet1 takje dille
1 little gem
1 handje radijzen
1 lente-ui
2 grote plakken gedroogde ham (serrano, ganda, parma...)
150 g kaas
2 el amandelschilfers
30-tal blauwe druiven
2 el olijfolie
2 el balsamico
1 kl vloeibare honing
optioneel: 1 kl gedroogde basilicum en 1 kl gedroogde citroenverbena of 1 kl limoenzeste
vinaigrette
Bereiding
- Snijd de (zelf)gekookte rode biet in plakjes.
- Maak de andere groente schoon en snijd ze in plakjes.
- Rooster de amandelschilfers goudbruin in een antiaanbakpan. Vetstof is niet nodig.
- Verdeel de kaas in brokjes en de ham in reepjes.
- Spoel en droog de druiven en bak ze rondom in de olijfolie met balsamico waarin de honing is gesmolten. Kruid ze met peper en zout en voeg eventueel nog wat (gedroogd) basilicum en limoenzeste toe.
- Verdeel de blokjes biet over de twee borden en leg alle andere ingrediënten erop.
- Werk af met de druiven, dilletopjes, amandelschilfers en lepel de karamelsaus en nog wat extra vinaigrette erover.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist