Oosterse mosselen
recepten
Ingrediënten voor 4 personen
2 kg mosselen, gespoeld
2 selderijstengels, fijngesneden
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in fijne slierten
1 rode ui, in fijne slierten
½ venkel, harde kern verwijderd, in fijne slierten
1 pikante chilipeper, fijngehakt (of 1 tl gedroogde chili)
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl gember, geraspt
4 dl alpro coconut
een handvol verse koriander
Bereiding
• Breng de mosselen met alle groenten en smaakmakers (behalve de koriander) in een grote pot aan de kook.
• Schud de mosselen af en toe op. Zodra de schelpen opengaan, is het gerecht klaar.
• Strooi de koriander erover net voor het opdienen.
INFO
185 kcal/persoon
Eiwit: 21 g
Vet: 4,5 g, waarvan verzadigd: 2 g
Koolhydraten: 14,5 g
Vezels: 1,5 g
Calorieën winnen: alpro coconut in plaats van kokosmelk.
Kokosmelk bevat veel calorieën (afhankelijk van het merk 150 à 370 kcal/dl)en veel verzadigde vetten. In sommige gerechten kan je kokosmelk vervangen door Alpro coconut. Het is een drankje met dezelfde kokosmelksmaak, maar met amper 20 kcal/dl. Het is wel niet zo vast als kokosmelk. Wil je het vaster, dan kan je kiezen voor Alpro kokosnoot cuisine (100 kcal/dl).
Uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert
Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts