Gerelateerde artikels
Zo pel je een hardgekookt ei in 1, 2, 3
nieuws
Een hardgekookt eitje bij het ontbijt of in een slaatje is heerlijk en voedzaam, maar het valt niet altijd mee om het snel en mooi te pellen. En al zeker niet als het kakelvers is!
Gelukkig kan je dat eenvoudig oplossen. Als je baksoda aan het kookwater toevoegt, wordt het easy peasy.
Hoe ga je te werk?
- Leg de rauwe eieren in een kookpot en voeg 1 eetlepel baksoda toe. Een andere naam voor baksoda is zuiveringszout of natriumbicarbonaat.
- Doe er koud water bij tot de eieren zo’n 2 à 3 cm onder staan.
- Laat opkoken tot het water borrelt en zet dan het vuur af.
- Dek de pot af met een deksel en laat de eieren 10 tot 12 minuten rusten.
- Leg de eieren in koud water om het kookproces te stoppen.
Een eitje dat op die manier gekookt wordt, laat zich heel gemakkelijk pellen. Eet smakelijk!
Bron: www.purewow.com
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist