Hoe maak je courgetti die niet waterig zijn?
nieuws
Spaghetti van courgette snijden? Die klus is snel geklaard met een spiraalsnijder. Eet je geregeld 'courgetti' dan is het een goed idee om te investeren in zo’n handige groentesnijder.
Om te vermijden dat je courgettepasta waterig is laat je de slierten best eerst uitlekken. Doe ze in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze een half uurtje uitdruppelen.
Daarna wrijf je ze droog met keukenpapier.
Je kunt de rauwe courgettislierten ook laten uitzweten in de oven. Leg ze in één laag open op een bakplaat die met een dubbele laag keukenpapier is bedekt en bestrooi ze met zout. Laat ze een half uurtje opdrogen in de oven op 100 °C.
Dep ze daarna helemaal droog met keukenpapier of een keukenhanddoek.
Courgetteslieren kan je rauw eten maar je kunt ze ook roerbakken of koken zoals gewone pasta.