Er moet minder kleurstof in zalm en eieren

nieuws Gekweekte roze zalm, eieren en kippen moeten in de toekomst minder kleurstof bevatten. Dat is afgesproken in de
Europese commissie.
In het voer van gekweekte zalm en kippen wordt kleurstof gemengd om de vissen dezelfde rode kleur te geven als
wilde zalm en de dooiers en het vel van de kip een gele kleur te geven.
Canthaxantine is een kleurstof die als veevoedersupplement wordt toegediend aan zalm. Ook bij kippen wordt de stof toegediend.
Onderzoek heeft nu aangetoond dat die kleurstof schadelijk kan zijn voor de ogen in te hoge dossisen.

Vanaf december 2003 moet de hoeveelheid kleurstof met meer dan de helft verminderen. Volgens de Commissie kan de consument tot dan met een gerust hart zalm en kip blijven eten.

externe link : Ketogeenmenu.nl


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram