Recept: Américain préparé met Romeinse sla en pastinaakfrietjes
recepten Américain préparé heeft geen lepels mayonaise nodig om smaakvol te zijn. Dit is een light versie om naar hartenlust van te smullen.
Ingrediënten voor 2 personen
- Voor de américain: 300 gram zuivere américain, 8 gedroogde tomaten op olie, 5 uien op azijn, een paar (appel)kappers, een scheut worcestershiresaus, 1 kleine el mayonaise, anderhalve el magere plattekaas, een paar krullen rucola, schilfers parmezaan, peper en fleur de sel.
- Voor de pastinaakfrietjes: 2 grote pastinaken, 1 el maizena, za’atar of ras-el-hanout.
- Voor de Romeinse sla: drie kropjes Romeinse sla, appelazijn, olijfolie.
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 190 °C (hete lucht + grillfunctie). Schil de pastinaken en snij ze in frietjes van gelijke grootte. Doe ze in een kom en meng ze met 3 el olijfolie, de maizena en de za’atar. Meng alles goed zodat alle frietjes een olie-maizena-za’atarlaagje hebben. Verdeel de frietjes over een bakplaat die met bakpapier is bekleed en laat ze zo’n tien minuten kleuren in de oven. Meng ze nog eens en laat ze nog zo’n tien minuten (afhankelijk van de dikte) goudbruin kleuren. Bestrooi ze met fleur de sel.
- Meng het vlees met de versnipperde gedroogde tomaten, de fijngesneden uien, de mayonaise, de worcestershiresaus, de magere plattekaas, parmezaanschilfers en de appelkappers. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe het vlees in een inoxring voor een mooie vorm en werk het af met toefjes rucola en extra parmezaanschilfers.
- Verwijder de harde nerven van de Romeinse sla en meng de sla met de dressing (azijn en olie).
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5