Gerelateerde artikels
Lactose-intolerant? Verwen je kindje dan met deze rauwe bananenpudding
recepten Als je kindje lactose-intolerant is ben je het gewoon om goed na te denken over wat je ‘m te eten geeft. En aan een beteuterd gezichtje wanneer iedereen een ijscoupe als dessert krijgt. Gelukkig kan je ook hele lekkere desserts zonder melkproducten maken. Deze rauwe bananenpudding bijvoorbeeld!
Dit heb je nodig
Voor de onderlaag
- 55 gram pecannoten
- 60 gram walnoten
- vier of vijf dadels
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 koffielepel vanillepoeder
- 1 eetlepel kokosolie
Voor de pudding
- 150 gram cashewnoten
- 120 ml gesmolten kokosolie
- 60 ml ahornsiroop
- 35 gram rauw cacaopoeder
- 1-2 heel rijpe bananen
Voor de garnering
- Schijfjes banaan of ander fruit naar keuze
- Stukjes kokosnoot
- Granola
Recept
De onderlaag
Doe de noten, de dadels, de ahornsiroop, het snuifje zout, de vanille en de eetlepel kokosolie in een keukenrobot of een krachtige blender. Pureer alle ingrediënten fijn. Verdeel het mengsel over de zes glazen potjes en zet gedurende 5 minuten in de koelkast.
De pudding
Mix daarna de cashewnoten, de kokosolie, de ahornsiroop, de bananen, het water en het cacaopoeder tot een smeuïg geheel. Giet de puree in de zes glaasjes en bedek de basislaag. Zet de potjes terug in de koelkast en laat nog 2 uur afkoelen.
Werk af met wat schijfjes banaan, kokosnoot en granola.
Auteur: Lai-Wah Chong