Gerelateerde artikels
Linzensalade met venkel en spruitjes
recepten
side dish voor 6 à 8 personen
40 min.
Ingrediënten
1 el komijnzaad
1 el venkelzaad
1 tl cayennepeper
1 mespunt gerookt paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
1 mespunt currypoeder
olijfolie
2 uien, fijngesnipperd
1 grote wortel, in fijne blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden en geplet
2 blaadjes laurier
200 g gekookte linzen (uit blik of vers)
scheutje rodewijnazijn
1,25 l groentebouillon (het recept voor verse bouillon vind je op blz. 161)
100 g spruitjes?
1 venkel, in fijne reepjes
peper en zout
Bereiding
Rooster de zaden en de cayennepeper, paprikapoeder, korianderpoeder en de currypoeder in een steelpan zonder olie tot ze roken en heerlijk aromatisch geuren.
Voeg olijfolie, ui, wortel, knoflook en laurier toe en roer goed. Laat op een half laag vuurtje in 10 minuten glazig worden.
Voeg de gekookte linzen toe. Bak de linzen een 10-tal minuutjes met het mengsel.
Zet ondertussen een pot gezouten water op.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in fijne plakjes. Blancheer ze 2 minuten in het kokende water.
Giet af en leg ze in een ijsbad (schaal met koud water en ijsblokjes), zodat de blaadjes hun groene kleur behouden.
Meng de spruitjes en venkel onder de linzen, wortelen en uien. Kruid af met peper en zout en werk af met een scheutje olijfolie en rodewijnazijn.
Werk af met het venkelloof (heel decoratief en fijn van smaak).
Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro.
Fotocredits: Bram Debaenst
bron: Nathalie Meskens