Linzensalade met venkel en spruitjes

Linzensalade_NathMeskens_04-18.jpg

recepten

side dish voor 6 à 8 personen 
40 min. 

Ingrediënten

1 el komijnzaad 
1 el venkelzaad 
1 tl cayennepeper 
1 mespunt gerookt paprikapoeder 
1 tl korianderpoeder 
1 mespunt currypoeder 
olijfolie 
2 uien, fijngesnipperd 
1 grote wortel, in fijne blokjes gesneden 
2 teentjes knoflook, fijngesneden en geplet 
2 blaadjes laurier 
200 g gekookte linzen (uit blik of vers) 
scheutje rodewijnazijn 
1,25 l groentebouillon (het recept voor verse bouillon vind je op blz. 161) 
100 g spruitjes?
1 venkel, in fijne reepjes 
peper en zout 

Bereiding 

Rooster de zaden en de cayennepeper, paprikapoeder, korianderpoeder en de currypoeder in een steelpan zonder olie tot ze roken en heerlijk aromatisch geuren. 

Voeg olijfolie, ui, wortel, knoflook en laurier toe en roer goed. Laat op een half laag vuurtje in 10 minuten glazig worden. 

Voeg de gekookte linzen toe. Bak de linzen een 10-tal minuutjes met het mengsel. 

Zet ondertussen een pot gezouten water op. 

Maak de spruitjes schoon en snijd ze in fijne plakjes. Blancheer ze 2 minuten in het kokende water. 

Giet af en leg ze in een ijsbad (schaal met koud water en ijsblokjes), zodat de blaadjes hun groene kleur behouden. 

Meng de spruitjes en venkel onder de linzen, wortelen en uien. Kruid af met peper en zout en werk af met een scheutje olijfolie en rodewijnazijn. 

Werk af met het venkelloof (heel decoratief en fijn van smaak). 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst

bron: Nathalie Meskens

Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram