- receptenRecept: zijdezachte aspergesoep van witte asperges
- receptenRecept: wok van kip met paprika, spitskool en sojascheuten
- receptenRecept: gegratineerde kalfsgehaktballetjes in groentesaus
- receptenRecept: kip met tomatenpesto en courgette
- receptenRecept: wok van kalkoen, paksoi en kastanjechampignons
Met dit gember-citroendrankje kom je gezond de herfst door

recepten
Vergeet groene sapjes, vieze hoestdrankjes of slappe thee: dit gember-citroendrankje does the trick wanneer je een verkoudheid voelt opkomen. Maak een flinke fles, want dit drankje blijft in de koelkast zo’n twee weken goed.
Lees ook: Gembershot: voordelen en hoe zelf maken?
Ingrediënten
- 225 gram gember
- 125 ml citroensap
- 75 ml ahornsiroop of agavesiroop
- 1,5 liter water
Lees ook: Welke middeltjes helpen (niet) tegen verkoudheid?
Recept
- Mix de gember in een keukenrobot tot een fijne pasta.
- Breng de gember met het water aan de kook, draai het vuur laag en laat tot de helft inkoken.
- Meng er de siroop en citroensap door en schenk in een afsluitbare kan.
- Doe er eventueel meer citroensap en siroop in, als je dat lekker vindt.
- Werk eventueel af met blaadjes munt of tijm.
Lees ook: Hoelang duurt een verkoudheid en hoe raak je er sneller van af?
Auteur: Lai-Wah Chong