Gerelateerde artikels
Tips voor een perfecte ovenschotel
nieuws
Deze vijf tips helpen om van je ovenschotel een geslaagd gerecht te maken.
- Zorg ervoor dat je ovenschotel voldoende vocht of vet bevat want door de warmte kunnen bepaalde onderdelen zoals sauzen, gehakt en groente- of aardappelpuree uitdampen en uitdrogen.
- Bestaat je schotel uit verschillende lagen, hou die dan lekker smeuïg door ze af te dekken met een beschermend kaas- of pureedakje, of met een korst op basis van nootjes en/of paneermeel of panko.
- Zet de oventemperatuur op 180 tot 200 °C, bij voorkeur op heteluchtfunctie, en schuif je schotel in het midden van de oven. Na zo'n 30 tot 40 minuten zijn de meeste ovenschotels klaar of gaar.
- Dek de schotel 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd af met folie of zet hem een richel lager als de bovenlaag riskeert te verbranden.
- Wil je diepgevroren vis gebruiken, laat hem dan eerst ontdooien in de koelkast en dep hem heel goed droog voor je hem in de ovenschaal legt.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist