Gerelateerde artikels
Waarom je noten, zaden en pitten best roostert
nieuws
Het is gezond om noten, zaden en pitten te eten en als je ze roostert geven ze extra veel smaak en aroma’s vrij. Dat kan zowel in de oven als in de pan en vrijwel alle zaden, noten en pitten lenen zich ertoe. Alleen voor para- en okkernoten is het niet echt een meerwaarde, die kan je best rauw eten.
Roosteren in een droge (zonder vetstof) koekenpan, gaat het snelst. Waarop moet je letten?
- Pel de noten (amandel, cashew, hazelnoot …) zorgvuldig voor je ze in de pan doet.
- Verdeel de noten, pitten en zaden gelijkmatig over de koekenpan en verhit ze op een middelhoog vuur.
- Roer of schud de pan regelmatig zodat de inhoud rondom gelijkmatig verkleurt.
- Blijf erbij want het roosteren duurt maar een paar minuten. De noten en zaden mogen niet zwart blakeren.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist