Gerelateerde artikels
Wok van varkensmignonettes, Chinese kool en kastanjechampignons
recepten
Een superlekker wokgerecht dat snel klaar is en weinig afwas vraagt.
Deze bereiding is dan ook nog eens zeer lijnvriendelijk, wat meegenomen is met de feestdagen ...
Ingrediënten voor 2 personen
350 g varkensmignonette in reepjes gesneden
2 el kokosvet of wokolie
½ Chinese kool
300 g (voorgesneden) kastanjechampignons
1 sjalot
2 lookteentjes
1 stukje gember
peper en maldonzout
1 el sojasaus
1 el vissaus
snuf koriander
5 el kokosmelk
zeste en sap van halve limoen
Bereiding
- Kruid het vlees met peper en zout en wok het in een eetlepel vetstof.
- Haal het vlees uit de wok en houd het warm onder folie.
- Wok de fijngesnipperde sjalot, look, gember kort in een halve eetlepel olie en voeg de champignons toe. Laat ze garen en doe ze dan bij het vlees.
- Wok de fijngesneden Chinese kool kort in rest van de olie.
- Roer de sojasaus, vissaus, kokosmelk en koriander dooreen en doe het mengsel bij de Chinese kool. Rasp de zeste van limoen erover.
- Laat de jus indikken, doe het vlees met de champignons er weer bij en werk af met een kneep limoensap.
Als de saus te vloeibaar is, kan je ze indikken met een koffielepel instant maizena.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist