Gerelateerde artikels
Recept: zalm in een romig sausje van geroosterde paprika en spinazie
recepten
Deze gezonde maaltijd op basis van 10 ingrediënten (fleur de sel en peper niet meegerekend) staat in een half uur op tafel.
De zalm met romige saus wordt geserveerd met beetgare broccoli en eventueel nog wat gekookte rijst.
Ingrediënten voor 2 personen
2 (biologische) zalmfilets (ca. 300 g)1 sjalot, fijngesneden
1 grote teen knoflook, fijngesneden
1/2 chilipeper, fijngesneden
100 g (uitgelekt gewicht) geroosterde rode paprika, uit bokaal, in stukjes
75 g jonge spinazie
200 ml sojaroom
30 g pecorino, geraspt
1 broccoli, in roosjes
Bereiding
- Bak de zalmfilets kort aan in een antiaanbakpan met olijfolie.
- Haal de zalm uit de pan.
- Stoof de sjalot, de knoflook en de chilipeper aan in dezelfde pan. Voeg de geroosterde paprika toe en stoof een 2-tal minuten mee.
- Voeg de sojaroom en de pecorino toe en meng goed. Voeg de spinazie en de zalm toe en laat nog 3 à 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Bak de broccoliroosjes ondertussen beetgaar in een pan met een goede scheut olijfolie. Kruid met zwarte peper en een snufje fleur de sel. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
- Serveer de vis met het sausje en de broccoliroosjes.
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto Wout Hendrickx