Nieuwsbrief 3 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 3 juni

Als koppel apart slapen: nefast voor je relatie of net goed?

Steeds meer koppels doen aan Sleeping Apart Together, of kortweg SAT. Zorgen betere nachten voor een betere relatie of creëer je zo letterlijk en figuurlijk een afstand? We vroegen het aan relatietherapeute en seksuologe Vanessa Muyldermans.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is confituur gezond broodbeleg?

Confituur bestaat in alle geuren, kleuren en smaken, maar hoe gezond is confituur eigenlijk als broodbeleg? Wat maakt confituur gezond of ongezond, en hoe kunnen we zelf confituur maken die arm is aan suiker, maar toch rijk aan smaak?

Lees verder

Gezondheid.be

Is het schadelijk als je kind geen of te weinig groenten eet?

Gezonde voeding is voor kinderen heel belangrijk. Dat houdt onder meer in: dagelijks voldoende groenten en fruit eten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Als kinderen te weinig volwaardige voeding binnenkrijgen, kunnen ze gezondheidsproblemen krijgen op lange termijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Ziekte van Dupuytren: kromme vingers

De ziekte van Dupuytren wordt gekenmerkt door het ontstaan van harde knobbels (nodules van fibreus weefsel) in de handpalm. Deze knobbels kunnen uitgroeien tot strengen die de vingers gebogen houden (klauwhand). Hoe wordt de ziekte behandeld?

Lees verder

Gezondheid.be

Studeren: is markeren een goed idee?

Ken je ze? Die samenvattingen die met roze, gele én oranje markers zijn bewerkt en waarin je in een oogopslag ziet wat nou écht belangrijk is? Veel studenten gaan dezer dagen weer met markeerstiften aan de slag, maar is markeren in feite wel een goede studiemethode?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/06/2024 , bijgewerkt op 10/06/2024
volgopfacebook

volgopinstagram