Nieuwsbrief 4 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 4 juni

Wat gebeurt er als je maaltijden overslaat?

Het lijkt misschien de snelle weg naar een slanke lijn, maar het overslaan van maaltijden, werkt veeleer in je nadeel. Binnen vier tot zes uur na je laatste voedselinname beginnen je hersenen het tekort aan brandstof te ervaren en bovendien kan het net je basisstofwisseling vertragen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Steeds meer moedervlekken: hoe kan dat?

Moedervlekken verschijnen vooral tijdens de kindertijd of adolescentie, maar kunnen eigenlijk op elke leeftijd ontstaan. Zo kan het goed zijn dat je steeds meer moedervlekken opmerkt naarmate je ouder wordt. Hoe komt dat? En zijn ze onschuldig of potentieel gevaarlijk?

Lees verder

Gezondheid.be

De nieuwe Avène-zonneproducten zijn ideaal voor dagelijks gebruik

ADVERTORIAL
80% van de ouderdomstekenen is het gevolg van dagelijkse blootstelling aan UV-stralen en vervuilende stoffen. Daarom is het belangrijk om de huid er elke dag tegen te beschermen. De voorjaarszon kan verraderlijk zijn, en heel vaak vergeten we ons in te smeren.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vingerhoedskruid is giftig: wat zijn de symptomen?

Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea) is een prachtige plant die in grote delen van België en Nederland voorkomt. De plant staat bekend om zijn opvallende bloemen en wordt vaak in tuinen gekweekt. Toch moet men voorzichtig zijn, want vingerhoedskruid is giftig voor mens en dier.

Lees verder

Gezondheid.be

Antimicrobiële resistentie (AMR): gevaar voor de volksgezondheid

Bacteriën kunnen resistent worden voor antibiotica, maar ook andere micro-organismen, zoals schimmels, virussen en parasieten, reageren niet altijd goed meer op medicijnen. Dat heet antimicrobiële resistentie (AMR). AMR is in de EU verantwoordelijk voor 35.000 doden per jaar.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/06/2024 , bijgewerkt op 10/06/2024
volgopfacebook

volgopinstagram