Nieuwsbrief 8 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 8 juli

Hoe weet je of je genoeg water drinkt?

Je kan een aantal dagen overleven zonder eten, maar je kunt niet meer dan één à twee dagen zonder drinken. Water is dan ook onze belangrijkste energiebron, maar hoe weet je of je genoeg water binnenkrijgt?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Alcohol op het vliegtuig, een goed idee?

Veel mensen drinken graag een glas alcohol tijdens een vlucht, om een reis te vieren of om te ontspannen. Toch is alcohol drinken in een vliegtuig niet zonder risico’s, vooral niet voor mensen met ademhalingsproblemen. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Thorax.

Lees verder

Gezondheid.be

Pigmentvlekken verwijderen: wat zijn de opties?

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid die worden veroorzaakt door een overmatige productie van melanine als gevolg van zonbeschadiging, hormonale veranderingen, ouderdom of andere huidirritaties. Met welke behandelingen krijg je de pigmentvlekken weg?

Lees verder

Gezondheid.be

Flaporen of afstaande oren corrigeren met of zonder operatie

Afstaande oren of flaporen zijn het gevolg van een aangeboren misvorming van het kraakbeen van de oorschelp. Behandelen kan door middel van spalken, maar soms is een operatie nodig.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom heb ik minder stress aan de zee?

Een uitstapje naar de zee werkt ontspannend. Maar is dat omdat je daar meestal vakantie hebt, of… is er echt iets met de zee zelf? Dat is wat Alexander Hooyberg, bioloog aan de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee, uitzoekt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/07/2024 , bijgewerkt op 17/07/2024
volgopfacebook

volgopinstagram