Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Studie waarschuwt: “Honing is bijna even slecht als gewone suiker”

Laatst bijgewerkt: november 2020

nieuws “Het is teleurstellend dat bedrijven zo graag uitpakken met honing als gezonder alternatief voor tafelsuiker. Dat is niet alleen misleidend, maar ook een gevaar voor de gezondheid van de consument.” Dat stelt ‘Action on sugar’, een actiegroep verbonden aan de Londense Queen Mary-universiteit die meer dan 200 producten met honing erin analyseerde.

Honing valt in de categorie “vrije suikers”, waarvan een gemiddelde volwassene tot 30 gram per dag mag innemen. Ofwel zo’n zeven theelepeltjes. “Honing kan tot 86 procent uit vrije suikers bestaan en is bijna even slecht als gewone tafelsuiker”, zegt onderzoekster Kawther Hashem. “En daar blijft het niet bij: sommige producten die op hun label groot uitpakten met honing, bleken tot 25 keer meer tafelsuiker te bevatten.”

Onder de onderzochte producten onder meer bekende merken van ontbijtgranen en snackrepen. De actiegroep pleit er nu voor dat op alle voedselverpakkingen de “echte” hoeveelheid suiker wordt vermeld.

Lees ook: 10 tips om minder suiker te eten

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190502_04368825


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram