Minder risico op nierstenen door fruit en groente

123-afb-anat-nierstenen-170-01.jpg

nieuws Vrouwen in de postmenopauze hebben een lager risico op nierstenen als ze veel vezels, fruit en groenten eten. Dat blijkt uit een onderzoek in het Journal of Urology.

De onderzoekers bestudeerden gegevens van ruim 80.000 vrouwen in de postmenopauze. Bijna 3.000 vrouwen (3,5%) kregen in de loop van de studie een niersteen. Bij vrouwen die niet eerder een niersteen hadden gehad, verminderde het risico op een niersteen met het eten van meer vezels met 6%-26%. Door het eten van meer fruit verminderde dit risico met 12%-25% en meer groenten 9%-22%.

Laatst bijgewerkt: oktober 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram