Recept Donna Hay: gnocchi met spinazie en mozzarella
recepten Een heerlijk recept uit Too Easy van Donna Hay: "Dit is echt de meest troostrijke, voedzame maaltijd die er bestaat. De truc bij dit eenpansgerecht is de gnocchi in melk te koken, voor een heerlijke romige saus waarmee je altijd indruk maakt."
Ingrediënten voor 4 personen:
875 ml melk, 800 g kant-en-klare aardappelgnocchi, 280 g spinazie, 80 g Parmezaanse kaas (fijngeraspt), 2 theelepels fijngeraspte citroenschil, zeezout en versgemalen zwarte peper, 2 bollen verse mozzarella (elk 125 g, uitgelekt, in stukjes gescheurd)
Bereiding:
- Schenk de melk in een diepe ovenbestendige koekenpan en verwarm tot het bijna kookt. Voeg de gnocchi toe en kook 3 minuten, tot de kussentjes net zacht worden.
- Verwarm de grill voor op hoge stand.
- Roer de spinazie door de gnocchi, met 60 gram van de parmezaan, de citroenrasp, zout en peper.
- Verdeel de mozzarella en de rest van de parmezaan erover.
- Zet 8-10 minuten onder de grill, tot de bovenkant goudkleurig is. Dien op.
Opmerking: Wat voor gnocchi je ook kiest, kook ze tot ze net gaar zijn – gnocchi die te lang is gekookt wordt zompig! Je kunt hier ook andere bladgroente gebruiken, zoals fijngesneden boerenkool, snijbiet of erwtjes uit de vriezer.
Too Easy van Donna Hay
€ 32,50
Uitgeverij Spectrum