ziekte van alzheimer

Aspirines helpen tegen Alzheimer

nieuws 6/08/2019

Wetenschappers hebben weer meer bewijzen gevonden voor de beschermende werking van aspirine tegen allerlei gezondheidsproblemen. Amerikaanse onderzoekers geloven dat het inmiddels honderd jaar oude aspirientje kan beschermen tegen Alzheimer.

lees meer »

Hoge bloeddruk kan leiden tot Alzheimer

nieuws 11/03/2003

Een verhoogde bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, een verhoogde bloedsuiker en overgewicht zijn niet alleen risicofactoren voor hartziekten, maar zouden ook het risico op Alzheimer verhogen,

lees meer »

Vitaminen kunnen Alzheimer voorkomen

nieuws 10/03/2003

Mensen die een dieet volgen dat veel vitamine E en C en Beta-caroteen bevat, zouden minder kans lopen om op latere leeftijd de ziekte van Alzheimer te krijgen. Ook rokers die veel flavonoïden en Beta-caroteen via hun voeding binnenkregen, hebben een lager risico.

lees meer »

Scan voorspelt ziekte van Alzheimer

nieuws 11/03/2003

De ziekte van Alzheimer kan met een MRI-scan worden gedetecteerd, tientallen jaren voordat zich verschijnselen van de ziekte voordoen. Dit stellen onderzoekers van de universiteit van Zuid-Florida en de universiteit van Kentucky in Neurology.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Matig drinken kan dementie voorkomen

nieuws 11/03/2003

Matig drinken (tot 3 alcoholische dranken per dag) vermindert het risico op dementie en ziekte van Alzheimer, zo zeggen onderzoekers van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

lees meer »

Kerrie kan Alzheimer vertragen

nieuws 11/03/2003

Wie vaak kerrieschotels eet, zou minder kans maken op Alzheimer, zeggen Amerikaanse onderzoekers in een studie die in december werd voorgesteld ....

lees meer »

Over Alzheimer: De man, zijn leven, de ziekte, het onderzoek

boeken/interviews 14/12/2005

De ziekte van Alzheimer, een degeneratieve ziekte die langzaam en geleidelijk hersencellen vernietigt, is de belangrijkste vorm van dementie. Tussen de 50 en 70 procent van alle dementerenden lijdt aan de ziekte van Alzheimer. De ziekte tast het geheugen en het mentale functioneren aan (bijvoorbeeld denken en praten), maar leidt ook tot andere problemen, zoals verwardheid, stemmingswisselingen, desoriëntatie in tijd en ruimte. Alzheimer is niet enkel een van de zwaarste van alle psychisch bepaalde aandoeningen, het is voor patiënt en omgeving ook een van de meest angstaanjagende ziektebeelden.

lees meer »

Gebrek aan vitamine B oorzaak van Alzheimer?

nieuws 29/10/2019

Oudere mensen met een laag gehalte van vitamine B12 en foliumzuur in het bloed, lopen een verhoogd risico op de ziekte van Alzheimer zeggen Zweedse onderzoekers. Ze benadrukken evenwel dat er geen bewijzen zijn dat een gebrek aan deze vitamines de oorzaak zouden zijn van de ziekte. Maar blijkbaar hebben ze wel een soort signaalfunctie.

lees meer »

Late menopauze beschermt niet tegen Alzheimer

nieuws 14/10/2019

Volgens een Nederlands onderzoek vermindert een late menopauze niet het risico op dementie en de Ziekte van Alzheimer. De onderzoekers gingen ervan uit dat een late menopauze waardoor de vrouw langer is blootgesteld aan oestrogenen (vrouwelijke hormonen) een lager risico op dementie op latere leeftijd zou hebben.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram